BeautyGo — порівняння цін на косметику в Україні

БЕТ Саліцилова кислота

Категорія: Пілінги та кислоти

Ціни в магазинах

Наразі немає доступних пропозицій.

Схожі товари

Опис

Саліцилова кислотаСаліцилова кислота — активний косметичний компонент. Синтезують з фенолу або отримують з рослинної сировини – кори верби. Вона належить до ВНА (бета-гідрокси кислоти). Засіб, що може надавати протизапальний, розпушувальний та анти-акне ефект і відторгати зовнішній шар шкіри. Активно використовується в косметиці та медицині як актив, що може надавати антибактеріальну, протизапальну (аспірин) і антисептичну дію. Є компонентом пілінгів, використовують для відлущення сухих клітин рогового шару, як і АНА кислоти, але не тільки. Її також використовують для глибокого очищення, особливо для жирної проблемної шкіри. BHA – жиророзчинні кислоти, на відміну від водорозчинних АНА. Саліцилова кислота, легко проникаючи в канал сальної залози, допомагає руйнувати ліпідну пробку і нормалізувати секрецію. Крім цього, може очищати канал від бруду і надлишку шкірного себума (жиру).INCI: Salicylic Acid.Фізико-хімічні властивості:Зовнішній вигляд: дрібні призматичні кристали.Якість: фарм.Колір: немає.Запах: немає.Смак: солодкуватий.Оптимальний рН діапазон: від 3 до 4.Токсичність: не чинить негативного впливу.Розчинність: в олії, в гліцерині (1:60), в 90% -му спирті (1:3), в ефірних оліях (1:60), в ПАР (наприклад, в полісорбатах і т.д.).Розчинність у воді: важкорозчинна. При t 20ºС може розчинятися 0,24%, чим нижче температура, тим гірше розчиняється. Може добре розчинятися при кипінні води, але після охолодження знову кристалізується, тобто повертається в колишній твердий стан.Взаємодія з іншими компонентами: в тандемі з борною кислотою (2:1) отримують гірку борово-саліцилову кислоту, що може мати антисептичні якості, у багато разів вищі, ніж у обох кислот окремо. Поєднання з бензиловим спиртом дає чудовий консервант.Термостійкість: витримує високі температури до 158ºС (температура плавлення).Косметичні властивості:може чинити відволікаючу дію, місцево подразнювати шкіру і тим самим викликати прилив крові до запалення для його усунення;використовують для позбавлення шкіри від надлишку рогового шару (розпушення і відлущування при високих концентраціях);активізує нормалізацію процесу рогостворення (заміна сухих новими клітинами при невеликих концентраціях);застосовують для підсушування, антисептичної і антибактеріальної активності;допомагає нормалізувати секрецію шкірного жиру і поту;може надавати протимікробний ефект (слабкий);сприяє очищенню шкіри і пор (використовують для лікування лупи і акне, ран при голінні і не тільки, опіків, при окремих захворюваннях шкіри).Властивості, притаманні саліциловій кислоті в пілінгу:сприяє зроговінню, а потім відторгненню ороговілих клітин;сприяє поліпшенню структури, вирівнюванню рельєфу і кольору шкіри;може очищати, дезінфікувати;допомагає нормалізувати роботу залоз внутрішньої секреції, звужувати пори.Є також компонентом пілінгів з саліцилової, гліколієвої, молочної та лимонної (АНА) кислотами.Сфера використання і дозування: від 0,5 до 10%:очищувальні антисептичні засоби (в формі гелів, кремів, пінок тощо) – від

Характеристики